معرفی کتاب
وراجی ذهن چیست؟
صدایی در درون همهی ما وجود دارد که مانند گفتگویی پی در پی در ذهن ما شنیده میشود. صدایی که عموماً منفی، استرسزا، بیفایده است و مانند یک منتقد سختگیر رهایمان نمیکند. اینها وراجیهای ذهن ما هستند و کراس سعی کرده با زبانی ساده این پدیدهی آزاردهنده را بررسی کند و راهکارهایی برای کنترل و بهبود آن ارائه دهد.
نویسنده در «وراجی ذهن» چه میخواهد بگوید؟
اتان کراس روانشناس برجستهی آمریکایی به بررسی مکالمات خاموشی که با خودمان داریم میپردازد. او با تلفیق تحقیقات رفتاری و ذهنی پیشگامانه از آزمایشگاه خود با مطالعات موردی توضیح میدهد که چگونه این مکالمات زندگی، کار و روابط ما را شکل میدهند. او هشدار میدهد که تسلیم شدن به مونولوگ منفی و گمراهکننده - چیزی که او آن را "وراجی ذهن" مینامد - میتواند سلامت ما را از بین ببرد، خلق و خوی ما را به هم بریزد، ارتباطات اجتماعی ما را تحت تاثیر قرار دهد و باعث شود در برابر فشارها تسلیم شویم.
البته که ندای درون میتواند بهترین دوست ما در مواقع مورد نیاز و منبع ارزشمندی برای آرامش و حمایت هم باشد. گفتگوهای درون ذهن ما میتواند فوقالعاده تسکیندهنده و مفید باشد، اما از طرفی میتواند مشکلساز هم باشد. کراس در این کتاب نه تنها مفهوم صدای درونی را بررسی میکند، بلکه نکات و ابزارهای عملی را نیز در اختیار ما قرار میدهد که چگونه میتوانیم پچ پچ درون سر خود را کنترل کنیم و از آن بهترین استفاده را ببریم.
ویژگیهای «وراجی ذهن» نسبت به دیگر آثار خودیاری
1. استفاده از زبان ساده و روان: کراس مفاهیم پیچیدهی روانشناسی را به زبانی ساده و قابل درک برای عموم توضیح میدهد و تا حد ممکن از به کار بردن اصطلاحات تخصصی پرهیز میکند.
2. رویکرد عملی: این کتاب به جای ارائهی صرف نظریههای روانشناختی، راهکارها و تکنیکهایی که به راحتی قابل اجرا هستند را در اختیار مخاطب قرار میدهد. ابزارهای انتهای کتاب مثالی از همین مفاهیم است.
3. روایت تجربههای شخصی: نویسنده در طول کتاب، به تجربیات شخصی خود و همچنین تجربیات خوانندگان اشاره میکند و همین امر باعث میشود که خواننده با مطالب ارتباط بهتری برقرار کند.
4. پرهیز از پیچیدگیهای علمی: «وراجی ذهن»به جای پرداختن به جزئیات پیچیدهی علمی، از مفاهیم کاربردی استفاده میکند تا مخاطب بتواند بهتر آنها را در زندگی به کار گیرد.
5. ارائهی راهکارهای متنوع: با توجه به شرایط متفاوت هر کسی شاید همهی تکنیکها مناسب همهی افراد نباشند. کراس با در نظر گرفتن این امر ابزارهای متنوعی را در اختیار خواننده میگذارد.
6. تاکید بر اهمیت آرامش ذهنی: در حقیقت هدف اصلی نویسنده در تمام طول کتاب در رابطه با همین موضوع است.
واکنشها به «وراجی ذهن»
صدای درونی ما، ابزاری که از طریق آن خودآگاهی پیدا میکنیم و میفهمیم که کی هستیم و چه فکر میکنیم، بسیار مرموز و حتی شگفتانگیز است. کراس ایدههای خوبی در مورد چگونگی مدیریت و کنترل این صدا ارائه میدهد. – نیویورکر
آیا روشهای درست و غلطی برای ارتباط با خودمان وجود دارد؟ و اگر چنین است، آیا تکنیکهایی وجود دارد که توسط افرادی با صدای درونی که کمی بیش از حد بلند است بهکار گرفته شوند؟ ... کراس پاسخ برخی، اگر نگوییم همه، این سوالات را پیدا کرده است. ... [چتر] تقریباً در بهترین زمان ممکن منتشر شده است. _ گاردین
این مجموعه جذاب از داستانها، قدرت ما را در مهار افکار مثبت و منفی از طریق مکالماتی که به صورت خاموش با خودمان داریم و پتانسیل فوقالعادهای که در درون ما وجود دارد برای پذیرش بهترین نسخه خود، بررسی میکند. _ CNN
کروس ممکن است از نظر حرفه یک دانشمند باشد، اما با کتاب "چتر" ثابت میکند که یک داستاننویس ماهر است که با استفاده از طنز و شوخطبعی، اثری قابل فهم در مورد مغز، نحوه عملکرد آن و چگونگی آرام کردن گفتوگوی داخلی اغلب بیامان خودمان خلق میکند. _ روزنامه یواسای تودی
فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول: چرا با خود حرف میزنیم!
فصل دوم: وقتی گفتگو با خودمان نتیجه وارونه میدهد
فصل سوم: چشم انداز را وسیع کنید
فصل چهارم: وقتی «من» بدل به «تو» شد!
فصل پنجم: قدرتها و مسئولیتهای دیگران
فصل ششم: از بیرون به درون
فصل هفتم: جادوی ذهن
نتیجهگیری
جای «وراجی ذهن» در کتابخانهتان کجاست؟
این کتاب را میتوانید در قفسهی کتابهای روانشناسی در کنار کتابهای خودیاری و خودپروی و توسعهی فردی قرار دهید.
چه ترجمههایی از این کتاب در فارسی در دسترس است؟
ترجمهی غلامحسین علی مازندرانی، انتشارات آرایان
ترجمهی نسیم حسینی، نشر ترجمان علوم انسانی
ترجمهی فرخ بافنده، نشر بذر خرد
طرفداران «وراجی ذهن» دیگر سراغ چه کتابهایی بروند؟
کتاب گندزدایی از مغز، نوشتهی فیث جی.هارپر
کتاب رهایی از نشخوار فکری، نوشتهی سوزان نولن-هوکسما
کتاب فکر و خیال زیادی ممنوع، نوشتهی ان بوگل
کتاب رهایی از زندان ذهن، نوشتهی کاترین سوتکیر، متیو مک کی
کتاب تفکر سریع و کند، نوشتهی دنیل کانمن
مروری بر آنچه خواندیم
• اتان کراس نویسندهی این اثر با استدلالهای درخشان، تحقیقات دقیق و روایتهای جذاب، سعی کرده مخاطب را در مهمترین گفتوگوی روزانه – که گفتوگو با خویشتن است – یاری دهد.
• وراجی ذهن به گفتگوهای در ذهن گفته میشود که معمولاً منفی و منتقدانه هستند و باعث افزایش استرس و اضطراب میشوند.
• اتان کراس روانشناس برجستهی آمریکایی به بررسی مکالمات خاموشی که با خودمان داریم میپردازد. او با تلفیق تحقیقات رفتاری و ذهنی پیشگامانه از آزمایشگاه خود با مطالعات موردی توضیح میدهد که چگونه این مکالمات زندگی، کار و روابط ما را شکل میدهند.
• کراس در این کتاب نه تنها مفهوم صدای درونی را بررسی میکند، بلکه نکات و ابزارهای عملی را نیز در اختیار ما قرار میدهد که چگونه میتوانیم پچ پچ درون سر خود را کنترل کنیم و از آن بهترین استفاده را ببریم.
• ویژگیهای «وراجی ذهن» نسبت به دیگر آثار خودیاری شامل: رویکرد عملی، روایت تجربههای شخصی، پرهیز از پیچیدگیهای علمی، ارائهی راهکارهای متنوع و تاکید بر اهمیت آرامش ذهنی میشود.
• این کتاب را میتوانید در قفسهی کتابهای روانشناسی در کنار کتابهای خودیاری و خودپروی و توسعهی فردی قرار دهید.
یک جرعه از کتاب
خلاصه کتاب
صدای درون نعمتی گرانقدر است که به ما کمک میکند تا در دنیا کار کنیم به اهدافمان برسیم دست به آفرینش بزنیم ارتباط برقرار کنیم به شیوههای مختلف بگوییم که چه کسی هستیم.
اما وقتی این صدا تبدیل به وراجی ذهن شود آزاردهنده شده و باعث میشود آرزو کنیم هرگز وجود نداشت.
همچنین با شرح یک آزمایش نشان میدهد که درد عاطفی دقیقاً همتای درد فیزیکی بوده و استرس که شایعترین اپیدمی روزگار مدرن است باعث ایجاد مراض مختلف میشود.
در فصل سوم کراس ماجرای جاسوسی از غرب فیلادلفیا را شرح میدهد.
و به این نکته میپردازد ه ما میتوانیم از افکارمان برای تغییر افکارمان استفاده کنیم فقط کافی است قدری از موقعیت کنونی مان فاصله بگیریم.همچنین به کاربرد ضمیر تو به جای ضمیر من شاره میشود استفاده از واژه تو به ما این امکان را یدهد تا درباره اینکه مور به طور کلی چگونه انجام میگیرند صحبت کنیم بی آنکه تمایلات شخصی و خاصمان را به میان آوریم.
اینکه چگونه به اطرافیانتان کمک کنید تا صدای درونشان را مدیریت کنند و در نهایت این موضوع را یان میکند که همان قدر که صدای درونی ما یتواند مفید یا آزاردهنده باشد صحبت با دیگران نیز به همین شکل است.
درباره نویسنده
